Intrebari mostra pentru proba de teorie
Concursul Diversitatea editia VI din 2012
Asociația Divers în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a organizat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, gazda ediției VI, concursul național pentru elevi ”Diversitatea – O Șansă în Plus pentru Viitor”.
Evenimentul a avut loc în perioada 6-9 decembrie 2012 la Tărlungeni. Au participat 30 de echipe finaliste din 29 de județe care au obținut următoarele rezultate:
Premiul I - Echipele: ”Mozaic” - Sălaj, ”Formidabilii” – Mehedinți, ”Mozaic” – Călărași, ”Adevărații Prieteni” – Bihor
Premiul II - Echipele: ”Phoebus” – Tulcea, ”Suflet de copil” – Dâmbovița, ”Alb și Negru” – Bacău, ”Armonia” – Vaslui
Premiul III Echipele: ”Frumoasa” – Teleorman, ”Mihai Eminescu” – Hunedoara, ”Trandafira Platime” – Ialomița, ”Învingătorii”
Mențiune - Echipele: ”Familia Dantesca” – București, ”Baxtale – Botoșani, ”Unitate în Diversitate” – Caraș-Severin, ”Barátok” – Covasna, „Kymara” – Prahova, „Împreună Învingem” – Mureș, ”Inimoșilor” – Iași, ”Ambasadorii Prieteniei” – Bihor, ”Micuții Artiști” – Galați, ”Florile Prieteniei” – Vrancea, ”Să ne iubim unii pe alții” – Bistrița, ”Șukar Banda” – Arad, ”Roma Star” – Giurgiu, ”lulugi Loli” – Dolj, ”Firicelul” – Neamț, ”Flori de Mai” – Argeș, ”Șuțești” – Brăila.
Concursul Naţional pentru Elevi „Diversitatea - O Şansă în plus pentru viitor”, a fost o provocare adresată elevilor din toată țara care au fost rugaţi să formeze echipe de câte 5 elevi formate din fete şi băieţi iar cel puţin un membru al echipei să aparţină unei alte etnii decât cea majoritară. Concurenţii voru parcurge o probă teoretică cu întrebări tip grilă din domeniile educaţiei civice şi istoria, tradiţiile şi obiceiurile minorităţilor naţionale, respectiv o probă creativ-artistică. Toate acestea urmărind promovarea contribuţiilor diferitelor culturi la patrimoniul şi modul de viaţă din România precum şi validarea dialogului intercultural ca factor esenţial pentru dezvoltarea viitoare a societăţii multiculturale româneşti şi europene, societate în care cunoaşterea celuilalt, de lângă noi, poate fi o resursă semnificativă pentru fiecare individ, dar şi o bogăţie prin care o comunitate dobândeşte o identitate mai puternică. Pregătirea pentru concurs în echipe aduce ca un rezultat adiţional învăţarea mecanismelor lucrului în echipă, dezvoltarea aptitudinilor de comunicare interpersonale şi al unui climat de încredere favorabil obţinerii de rezultate. Toate acestea pregătind o generaţie nouă care prin înţelegerea diversităţii se pregăteşte inclusiv de a face faţă provocărilor viitoare care o aşteaptă la părăsirea şcolii.
Asociația Divers în calitate de organizator dorește să mulțumească pe această cale echipelor participante și tuturor celor care i-au sprijinit de a lungul fazelor anterioare ale concursului pentru dedicație și voluntarism. Acest concurs dorește să promoveze cunoașterea și acceptarea diversității și implicit să inițieze o mișcare în acest sens în fiecare comunitate locală. Finaliștii concursului sunt de fapt ambasadorii de success a diversității propriilor comunități.
Informații suplimentare la 0722-318605, Koreck Maria, office@divers.org.ro.